Thursday, January 20, 2011

PEMBETULAN

alhamdulillah. tindakan aku selama ini mungkin kurang menepati situasi. aku akui sememang nya berpunca dari pemikiran aku sendiri. aku yang berfikir melampaui batas. atau dengan kata lain aku berfikir tidak mengikut spesifikasi yang telah di tetap kan untuk seorang manusia bergelar teman lelaki.

yup, aku dah sedar sekarang. aku dah buat dia menangis kerana aku lagi. ntah yang ke berapa kali. aku kerap buat dia menangis. saya mintak maaf ye awak. saya betul2 tak sengaja. aku akan perbaiki kesilapan aku sendiri sebelum aku minta orang sekeliling aku perbaiki. sesungguhnya aku ingin dia sentiasa gembira bila bersama aku.

sesungguh nya aku masih seorang manusia yang perlu di tunding jari. meminta tunjuk ajar dari insan yang lebih mengetahui pusingan roda kehidupan manusia. banyak kekurangan dari aku yang dia sendiri sedia maklum. dan kelebihan yang aku miliki tidak seberapa adanya untuk dia. jadi memerlukan insan untuk aku memimpin dan dipimpin. tidak begitu ?

aku bersyukur kerana aku masih diberi peluang untuk membetulkan keadaan. menjernihkan dan memerlihara hubungan kami. kerana aku tahu harapan kami bukan lah sekadar angan2 mat jenin. aku tahu apa yang aku impikan. dan apa yang dia impikan.

Nur Izzati Jamaluddin. saya tahu awak masih awak yang dulu. dan saya slalu cuba menjadi saya yang masih dahulu. saya minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki ya. saya dah cuba jadi yang terbaik untuk awak. dan itu lah yang terbaik awak dapat. saya pon manusia kan ? jadi
saya tetap 'hubby' awak yang terbaik kan ?

hey dunia ! dengar sini. aku ada sesuatu. korang mesti tak tahu yang aku dah start practical kan ? aku dah ada office sendiri. table aku sendiri. PC yang dipinjamkan company untuk aku sendiri. privacy note book. attend meeting. intai2 site bersama rakan2 baru aku kenal. Ir, QS, eng, kotraktor ect. tapi aku mula perasan yang dunia nih bukan mudah. jadi untuk memudahkan dunia aku. aku bercadang untuk menjadi seorang pemalas yang berjaya.

okey. aku nak jadi lecturer je lah ! heh sesuatu kerja yang mungkin tak mudah. tapi sesuai untuk manusia yang pemalas mcm aku. muahaha gaji yang tidak perlu dikais2. dan berbakti untuk Malaysia. sekali gus membalas budi guru2 aku dari kecik sehingga lah aku menjadi orang yang berguna.

*psst psst ! kOrang tau tak. jadi cikgu nih lah yang paling mudah.

yang masih mempunyai teman hidup,
Photobucket

No comments:

Post a Comment